Vicdanî Red / Bedelli Askerlik

ne acayip bi terim.. o ulu vicdanlar, orada savaşan çocukların sırf paraları yok deyu kara toprağa düşüşlerine sızlamazlarmı acaba..? onların sönen ocaklarındaki gözyaşları hiç mi dokunmaz o yüce vicdanlara..?

yeter miktarda parası olan bir kısım zevatın cash ödenen bir miktar yuronun akabinde, bedelli askerlik denen bir pansiyon muamelesine tabi tutulup vatan borcunu ödediklerini var saymaları ile o sakat kalan (gerçek anlamda gazi bile sayılmıyorlar.. bilfiil sürmekte olan resmî bir savaş olmadığından.. bunu biliniz.. doğuda vatana gönül borcunu, gözünü, kolunu, bacağını vererek ödeyen çocuklara bir çeşit devlet hizmet madalyası veriliyor.. bu ne hayırsızlıktır.. bu ne vefasızlıktır.. bu çocukların hayatı sönerken, onları oraya süren adamlar hangi deliğin dibindedirler..?) çocukların ödedikleri bedel arasında bir miktar fark olmalı.. bu farkı yaratanlarındır elbet kabahat..

sınıf farkını çaktırmadan kanun hükmünde kararname ile sabitleştiren zihniyetin kabahatidir.. anlamsız bir çatışmayı, çıkınları dolarla tıka basa doldurmak amacıyla sürdüren şerefsizlerin kabahatidir elbet..

yaratılanı severim yaradandan ötürü.. karınca bile ezmem.. evde eşimle kavga ederiz hep, rutubet böceklerini bardakla yakalayıp pencereden atmaya çalıştığım için.. hiç bir ırka, dine, topluma da düşmanlığım yoktur.. ama sırtımda G-3, yüzümde karaboya ile, tepelerce, dağlarca, yüzlerce km uzakta yaptım askerliğimi.. haritada görünmeyen biryerde.. iranın eteklerinde.. benim mayama hiç uygun değil ölmek öldürmek.. çok şükür öldürmedim de.. gerek olmadı.. ama olsaydı.. Allah korusun.. olsaydı gözümüzü kırpmayacak şekilde tetikteydi ellerimiz.. gerekirse bunu yapacak birileri olmalı.. sana tecavüz edene "zevk almaya bak" mantığıyla yaklaşmak uymuyorsa mayana birileri olmalı.. ve bunun paralı askerlikle olamayacağı tarihi gidişatta sabit.. halkın ordusu olmalı.. ve varda.. ona karşı çıkmak da pembe bulutlar arasında siyah donla dolaşmaktır.. biraz basiret.. biraz akıl Allah aşkına..

herneyse.. kişi kendinden bilir işi.. mayası müsait olmayanlara diyeceğim bir şey yok daha fazla.. ama gözlerini kapatarak vicdan masturbasyonu yapanlar, hiç olmazsa azıcık susmalılar.. bu topraklar için toprağa düşenlere saygı için.. lâkin anlamsız bir oyunda ileri sürülen piyonlar gibi görünseler de dışarıdan bakan sizlere, aslında bu topraklar için ölmekte hala gencecik fidanlar.. politikadan münezzeh tertemiz içmekteler şehadet şerbetini.. alınları, yüzleri kapkara siyasetçilere inat..





03 Ekim 2007