Ahlak & Kırmızı Benekli Mantarların Kayboluşu

bir toplumu dışarıdan idare edip, arzu edilen şekilde değiştirebilmek için ahlaki ve kültürel seviyesini düşürmek şarttır..

bir savunma mekanizması gibi yeni türeyen davranış biçimlerine karşı temkinli yaklaşmak, yahut tamamen reddetmek içgüdüsel bir korunma şeklidir toplumların.. parlak kırmızı noktalı mantarı yemekde tereddüt misali..

bu savunma mekanizmasını kırarsanız hertürlü uçurumdan yuvarlayabileceğiniz, dilediğiniz mecraya sürebileceğiniz, varlık amacını, tarihsel birikimlerini kaybetmiş, bu günden bir şey beklemediği gibi gelecek düşüncesi dahi olmayan kullanıma hazır mükemmel bir sürü elde edersiniz.. ve zannımca bunu ana akım medya ve TV ile sınırlamamak ve bu şekilde hafife almamak gerektir.. bu ciddi ve tehlikeli bir psikolojik savaşın bir cephesi yalnızca.. kalelerimizin çoğu düştü ve biz büyük ölçüde kaybettik bu savaşı.. mecaz bir savaş değil söz ettiğim.. ciddi politikalar, planlar neticesinde yıllardır yavaş yavaş zerk edilen bir zehir.. bilinçli ve tamamen planlı bir komplo.. hem ucuz da.. tanka topa uçağa ihtiyaç yok.. gereğince/usulünce yapıldığında kâr bile sağlaması işten değil..


8 Şubat 2008